Banánový džem s rumom

Autor receptu: stacy77777

Tento recept je z maličkej brožúrky z Nového času Špeciál - Letné zaváranie. Nakoľko počas leta a jesene bolo dosť iného zavárania, dostala som sa k tomu až dnes. Výsledok myslím stojí za to, preto sa chcem o recept podeliť.

20 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ošúpené banány riadne roztlačíme vidličkou. Pridáme šťavu z grepu, ja som dala červený, pridáme vodu, gelfix zmiešaný s 3 lyžicami cukru a všetko dôkladne premiešame. Dáme variť, necháme zo 2 minúty prejsť varom, pridáme 1 kg kryštálového cukru a povaríme ešte 3 - 4 minúty. Odložíme z ohňa, pridáme rum a premiešame.
  2. Skúška na tanieriku...
  3. Ihneď plníme do fľaštičiek, otočíme dnom hore a necháme vychladiť a ztuhnúť.