Tartaletky
Banánovo-malinové mini tartaletky s karamelovou polevou
Autor receptu: siuuu
Moje obľúbené chute. Tentoraz na spôsob lenivej gazdinej...* pretože som použila hotové košíčky, aj keď polotovary v kuchyni používam veľmi málo. Tartaletky ako dezert sa mi páčia, ale v klasickej veľkosti sú pre mňa osobne veľké. A takéto mini formičky neviem či vôbec existujú, ale mne práve svojou veľkosťou (priemer 35 mm) vyhovujú, sú to také sladké jednohubky, ktoré iba zľahka pohladia chuťové poháriky.
15 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Najskôr si pripravíme džem a krém. Na džem rozvaríme mrazené maliny spolu s vodou, popučíme, pridáme cukor, povaríme, prepasírujeme a zvaríme na požadovanú hustotu, prípadne ak sa ponáhľate, môžete zahustiť 1-2 ČL zemiakového škrobu rozmiešaného vo vode. Necháme vychladnúť.
- Potom si pripravíme krém - na krém jednoducho rozpustíme na úplne slabom plameni Lotus nátierku, za stáleho miešania - pozor, trvá to iba 1-2 minútky a treba stále miešať. Ešte teplé dáme do cukrárskeho vrecka, zatvoríme a necháme sčasti vychladnúť - krém nesmie byť veľmi riedky ani príliš hustý, taký aby sa dal pekne naliať.
- Džem pomocou vrecka dáme na dno košíčkov, do každého košíčka vložíme koliesko banánu, zľahka pritlačíme... vložené kolieska banánu som zabudla odfotiť.
- Navrch nalejeme karamelovú polevu. Ozdobíme podľa chuti ... ja som použila chrumkavé kúsky a lyofilizované (mrazom sušené) maliny.