Tartaletky

Banánovo-malinové mini tartaletky s karamelovou polevou

Autor receptu: siuuu

Moje obľúbené chute. Tentoraz na spôsob lenivej gazdinej...* pretože som použila hotové košíčky, aj keď polotovary v kuchyni používam veľmi málo. Tartaletky ako dezert sa mi páčia, ale v klasickej veľkosti sú pre mňa osobne veľké. A takéto mini formičky neviem či vôbec existujú, ale mne práve svojou veľkosťou (priemer 35 mm) vyhovujú, sú to také sladké jednohubky, ktoré iba zľahka pohladia chuťové poháriky.

15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme džem a krém. Na džem rozvaríme mrazené maliny spolu s vodou, popučíme, pridáme cukor, povaríme, prepasírujeme a zvaríme na požadovanú hustotu, prípadne ak sa ponáhľate, môžete zahustiť 1-2 ČL zemiakového škrobu rozmiešaného vo vode. Necháme vychladnúť.
  2. Potom si pripravíme krém - na krém jednoducho rozpustíme na úplne slabom plameni Lotus nátierku, za stáleho miešania - pozor, trvá to iba 1-2 minútky a treba stále miešať. Ešte teplé dáme do cukrárskeho vrecka, zatvoríme a necháme sčasti vychladnúť - krém nesmie byť veľmi riedky ani príliš hustý, taký aby sa dal pekne naliať.
  3. Džem pomocou vrecka dáme na dno košíčkov, do každého košíčka vložíme koliesko banánu, zľahka pritlačíme... vložené kolieska banánu som zabudla odfotiť.
  4. Navrch nalejeme karamelovú polevu. Ozdobíme podľa chuti ... ja som použila chrumkavé kúsky a lyofilizované (mrazom sušené) maliny.