Banánovo-hrozienkové muffiny
Autor receptu: radka555
Tieto muffinky mi zo všetkých receptov, ktoré som vyskúšala, vyšli najkrajšie a boli veľmi
chutné. Jednoduchá príprava a môžete do nich dať svoje najobľúbenejšie „ mňamky“. Ja
som zvolila ako náplň banány, hrozienka a čokoládu.
6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 170-180 °C |
Postup
- Najprv si namočíme hrozienka do kávy(rumu) aby pekne napučali a vyhreje si rúru na 170 stupňov. Zmiešame si suchú zmes, zvlášť si zmiešame mokrú zmes.
- Do suchej zmesi opatrne vlejeme mokrú a poriadne premiešame, ja som to nemixovala, cesto bolo akurát ani veľmi riedke, ani ťažké husté. Vložíme tam čisté hrozienka.
- Nakrájame si banán na kolečka, keďže som robila pre 6 ks, tak šesť kolečiek, zvyšok som popučila vidličkou a šup do zmesi. Naplníme košíčky do štvrťky zmesou, potom dáme kocku čokolády, na to krúžok banánu, zalejeme zvyšným cestom do ¾ , môžeme ešte ozdobiť napríklad postrúhanou čokoládou. Pečieme pri 170-180 stupňov na 15-20 minút, podľa toho akú máme rúru.
- Prvých 10 minút rúru neotvárame, lebo by nám muffinky spľasli. Po dopečení necháme 2 minútky vychladnúť a vyberieme z formy. Mne vyšli ako tak 7 porcií, tak som využila ešte kelímok od malej paštéky, šupla tam košíček a zvyšné cesto vyliala tam. Prajem dobrú chuť.