Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov/fotorecept/

Autor receptu: silvia68

Chcela som niečo fajné sladké a aby to bolo aj pre celiatikov, aby to dlho netrvalo a aby tam bol tvaroh aj čokoláda. Cesto je jednoduché, miesto múky sa použije pudingový prášok. Čokoládový alebo vanilkový, podľa chuti.

40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka vyšľaháme s rumom a cukrom. Postupne pridávame olej.
  2. Zmiešame zlatý klas a prášok do pečiva a postupne vmiešame do vajíčok. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej trúby na 20min.
  3. Maslo vymiešame s cukrom do peny , pridáme tvaroh a 150g roztopenej čokolády. Čokoládu topím v mikrovlnke na strednom výkone. Cukor môžete použiť aj obyčajný biely , ale trstinový tomu dodá tú správnu chuť a navyše je zdravší.
  4. Upečené cesto môžeme ale nemusíme natrieť lekvárom, nie príliš výrazným. Natrieme polovicu plnky a poukládame banány nakrájané na asi 0,5cm plátky.
  5. Natrieme zvyšok plnky a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky aspoň na hodinu schladiť, potom nakrájame a prajem dobrú chuť.