Banánovo-čokoládová torta

Autor receptu: pampuska92

Túto tortu zvládne hravo aj začiatočník, pláty sú kúpené, takže treba ich len naplniť a tortu ozdobiť. Kúpené pláty využívam najmä, keď som v časovej tiesni. Však to nieje hriech, občas si uľahčiť robotu…

Postup

  1. Z 0,7 litra mlieka, 2 čokoládových práškov do pudingu, 2 PL kryštál cukru uvaríme hustý čokoládový puding. Takisto zo zvyšku mlieka, 2 banánových práškov do pudingu, cukru uvaríme hustý banánový puding. Oba pudingy necháme riadne vychladnúť.
  2. Heru, práškový a vanilínový cukor vymiešame dopenista, tak aby nebolo cítiť kryštáliky cukru.
  3. Maslovú hmotu si rozdelíme na dve časti, k jednej postupne primiešavame vychladnúty čokoládový puding a k druhej maslovej časti banánový puding. Tak nám vznikne banánová a čokoládová plnka.
  4. Môžme začať plniť pláty. Na tácku, alebo na nejaký podnos kde torta bude stáť položíme svetlý plát. V rovnomernej vrstve naň nanesieme čokoládovú plnku a prekryjeme ju tmavým plátom. Na tmavý plát nanesieme banánovú plnku. Takto pokračujeme v striedaní plátov a plniek, kým ich nepoužijeme všetky.
  5. Zvyšnou plnkou obtrieme celú tortu dookola aj vrch torty,tak aby nám ešte ostalo na ozdobenie. ( keď začneme plniť tortu, plnku si musíme odoka rozdeliť, aby nám vyšla aj na zdobenie).
  6. Z časti varovej čokolády si nastrúhame hoblinky, ktorými zakryjeme boky celej torty. 50g čokolády si roztopíme vo vodnom kúpeli s 1 PL oleja. Roztopenou čokoládou zakryjeme vrchnú časť torty.
  7. Pomocou cukrárskeho vrecka na zdobenie zo zvyšnej plnky vytvoríme po okraji torty rovnako veľké hviezdičky. Vytláčame ich pekne vedľa seba. Potom niťovým nádstavcom vytvárame šachovnicu od hviezdičky k hviezdičke.( poprípade si tortu môžte vyzdobiť podľa vlasnej fantázie a šikovnosti.