Banánové muffiny

Banánové muffiny

Autor receptu: marienka44

Recept som použila od @petulda, ale s malými obmenami.* Do cesta som použila aj 1 PL citrónovej šťavy, nakoľko je v recepte použitá ako kypridlo sóda bikarbóna. Tá sa rozkladá teplom len v kyslom prostredí za vzniku vody a oxidu uhličitého. Vynechala som brusnice a pridala som do každého košíčka niekoľko mrazených malín, ale čiastočne rozpustených. Prikryla som ich ďalšou vrstvou cesta. Ďalšia zmena je, že namiesto strúhanej čokolády som do múky zamiešala šošovičky horkej čokolády (drops).

14
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dobre zrelé banány po ošúpaní roztlačíme vidličkou na kašu, pridáme cukor, soľ a zamiešame. Použila som na to ručný elektrický mixér. V tejto fáze pridáme aj rozpustené a vychladnuté maslo, ktoré som pomiešala aj so slnečnicovým olejom (1 PL). Na záver aj citrónová šťava.
  2. Preosiatu múku zmiešame s kypridlami (sóda, prášok do pečiva), horkou čokoládou v šošovičkách (drops), sekanými orechami a po častiach ju pridáme do tekutej časti cesta. Dôkladne zhomogenizujeme. Cestom naplníme do 3/4 papierové košíčky umiestnené vo forme na muffiny. Počas plnenia som do košíčkov pridala aj mierne rozpustené mrazené maliny. Sú aromatické.
  3. Pečieme v predohriatej elektrickej rúre pri teplote 180 °C asi pol hodiny. Dobrú chuť !