Banánové muffiny

Autor receptu: betka11

Keď máte prezreté banány alebo niekedy dostať aj v obchode zrelé banány za výhodnú cenu.

Suroviny

Postup

  1. ŠALKA je 250 ML. Rúru si vyhrejeme na 175°C.Rozpustíme si tuk aby nebol horúci.Banány si ošúpeme,vložíme do misky vidličkou ich roztlačíme na menšie kúsky.Pridáme šťavu s pomaranča/mandarínky,cukor,vanilkový cukor, vajce a premiešame.Pridáme sol,pdp,škoricu,sodu bikarbonu a premiešame.Vmiešame múku a nakoniec rozpustený tuk.Ak chceme pridáme čokoládové kúsky.Maffiny vela nemiešame,vraj to neprospieva výslednému efektu.
  2. Ak máme plech na maffiny jemne pretrieme olejom.Cesto PL rozdelíme do košíčkov,vyjde presne 12ks.Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 25 min.rúru vypneme a necháme ešte 5 min dôjsť.Treba odsledovať podla vlastnej rúry.Vyberieme a necháme v plechu vychladnúť, keď sú vlažné môžme s nimi pootočiť,ak nie nevadí.Dajú sa vyberať aj studené.Ak nemáme plech môžme piecť aj v papierových košíčkoch.
  3. Napísala som lubovolné prísady:môžme dať 3 banány a jedno nastrúhané jablko,alebo hrušku,ak máme zrelé broskyne,nektarínky ošúpať,vynecháme čoko kúsky a dáme si hrozienka,mleté orechy 2PL alebo kokosovú múčku.Vyskúšajte základný recept a potom ak vám zachutia môžte si zvoliť príchuť podla seba.Pečiem skoro každý týždeň a ešte sa nám neprejedli.