Banánová bábovka

Autor receptu: uzaska

Jednoduchý recept na skvelý vláčny koláč. Prvý pokus, ktorý však vyšiel prekvapivo dobre.

5 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Banány si rozpučíme s zmiešame s olejom a mliekom (môžeme použiť aj iné rastlinné).
  2. V druhej mise zmiešame polohrubú múku s pdp, vanilkovým cukrom a škoricou. Marhule posekáme nadrobno.
  3. Všetko zmiešame dokopy, podľa chuti dosladíme agáve.
  4. Formu si vymastíme olejom a vysypeme hladkou múkou. Vylejeme 3/4 cesta, do zvyšku primiešame kakao a dolejeme ho do formy. Necháme chvíľu odstáť, aby sa cesto všade dostalo.
  5. Pečieme približne 45 minút na 160°C. Po dopečení necháme polhodinu vychladiť a vyklopíme ju.
  6. Hotovú bábovku polejeme roztopenou čokoládou s kokos. olejom a posypeme sušeným kokosom.
  7. Lepšia fotka celej bábovky tu: http://instagram.com/p/YPTPIUnQ9i/# - nechcelo mi ju pridať v rámci hlavného obrázku.