Banánová bábovka
Autor receptu: uzaska
Jednoduchý recept na skvelý vláčny koláč. Prvý pokus, ktorý však vyšiel prekvapivo dobre.
5 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Banány si rozpučíme s zmiešame s olejom a mliekom (môžeme použiť aj iné rastlinné).
- V druhej mise zmiešame polohrubú múku s pdp, vanilkovým cukrom a škoricou. Marhule posekáme nadrobno.
- Všetko zmiešame dokopy, podľa chuti dosladíme agáve.
- Formu si vymastíme olejom a vysypeme hladkou múkou. Vylejeme 3/4 cesta, do zvyšku primiešame kakao a dolejeme ho do formy. Necháme chvíľu odstáť, aby sa cesto všade dostalo.
- Pečieme približne 45 minút na 160°C. Po dopečení necháme polhodinu vychladiť a vyklopíme ju.
- Hotovú bábovku polejeme roztopenou čokoládou s kokos. olejom a posypeme sušeným kokosom.
- Lepšia fotka celej bábovky tu: http://instagram.com/p/YPTPIUnQ9i/# - nechcelo mi ju pridať v rámci hlavného obrázku.