Bananko (fotorecept)
Autor receptu: eldina
dnes len niečo jednoduché, nechcelo sa mi na "svoj" sviatok-ved som matka, dlho vypekať..:)))
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Potrebujeme: /cukor do krému si pridajte podľa seba, kto ako má rád/
- trúbu dať predhriať na 180°C....zo 6 bielkov vyšľahať sneh, v druhej miske vymiešať 6 žĺtkov,pridať cukor, olej, mlieko, kakao, múku a PDP...
- dobre vymiešať a zľahka spojiť so snehom..na hlboký plech dať papier na pečenie a vyliať naň masu...
- piecť cca 20-25 minút...cesto začne po nejakom čase hnednúť, aj ked ešte nebude upečené, vtedy dajte na vrch papier na pečenie..a tak dopiecť..
- kým sa pečie korpus, dať variť puding: 600 ml mlieka uvariť s cukrom a 2 Zlatými klasmi...ked je puding vlažný, primiešať 100 g masla, dobre spojiť/najlepšie mixérom/...-nechať vychladnúť.. ked je aj korpus vychladnutý, vymiešať šľahačku s cukrom/alebo aj bez, kto ako má rád sladké/, potom zľahka spojiť s pudingom...
- zistila som, že ak by som tie všetky krémy dala ku koláču na plech, vytekalo by mi to..tak som korpus vytiahla, otočila, stiahla papier na pečenie a rozkrojila ho pozdĺžne na dve časti..
----------------------------------------------------------------------------------
každý som potrela polovicou plnky, pridala pokrájané na kolieska banány, potrela zvyškom plnky a nakoniec ozdobila zvyšnou šľahačkou/z 2 dcl, zostalo mi 50 ml/
- zvyšných 50 ml šľahačky som dala roztopiť do hrnčeka spolu s 100 g horkej čokolády...ked masa vychladla-poliala som ňou koláč...zákusok treba dať na nejaký čas do chladničky, aj ked vcelku rýchlo sa dal krájať...priam sa topí v ústach, počnúc korpusom až po krémy..mňam!!...:)
- a hlavne je toho veľa...:)..nabudúce skúsim aj ako tortu..krém je totiž vynikajúci...a ovocie sa dá obmieňať, už sa teším na jahody či maliny...