Balkánske papriky po našom

Autor receptu: luckaprima

Tento recept som našla na náhodou na nete a hneď som naň dostala chuť.. trošku som ho upravila podľa našich domácich jazýčkov a musím ho šíriť ďalej, lebo je to neuveriteľná dobrota, je to vlastne grilovaná príloha ku každej grilovačke.. ja som dnes "na skúšku" pripravila asi 8 paprík a už vidím že bude málo..no skúste a uvidíte.

5
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Papriky si nasucho opečieme zo všetkých strán na grile, v mojom prípade v rúre na 250 stupňoch, čím tmavšie tým lepšie. Najtmavšie sa šúpali najľahšie, pôvodnom recepte boli celkom čierne ako uhlík - také vraj majú byť.
  2. Ešte horúce ich uložime do hrnca a zakryjeme aby sa sparili a šupka sa krásne oddelí. Necháme zakryté vychladnúť.
  3. Zatiaľ si pripravíme marinádu: prelisujeme cesnak, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, zalejeme olejom, octom, zriedime vodou, posolíme, pridáme cesnak, premiešame a šup na 30 sekúnd do mikrovlnky a znovu premiešať. Cukor sa rozpustí a ostré chute trochu zjemnia.
  4. Vychladnuté papriky ošúpeme, ide to celkom ľahúčko, lepšie od špicu k stopke. Prstami ich rozstrapkáme ako chobotničky tak aby sa dali chytiť za stopku.
  5. Paprikové chobotničky poukladáme do nálevu pekne stopkou hore aby sa dobre papali a dáme vychladiť, najlepšie na pár hodín.