Baklažány na taliansky sposôb

Autor receptu: hjarta

Recept Talianska kuchyna. Talianska kuchyna vyuziva rozne druhy masa, ryb, zeleninu uvarenu na rozne sposoby. Cestoviny. Vo svete su velmi zname rozne druhy syrov. najhlavnejsim jedlom je pizza. Tento recept mam od sestry. Mne sa zapacil a veru som ho uz viac krat pripravila. Je to velmi vhodne jedlo na veceru.

2-4
porcie
20 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. priprava- baklazany si umyjeme, osupeme a pokrajame na platky, sparime viacou vodou a nechame odkvapkat. Nakypovu formu si vymastime a dame vrstvu baklazanovych platkov. Na baklazany poukladame paradajky nakrajane na kolieska, osolime, poukladame papriku nakrajanu na platky. Vrstvu si este raz zopakujeme a na vrch si poukladame papriku, posypeme struhanym syrom a zmaknutym maslom. v horucej rure zapecieme.