Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Netradičnej kombinácii baklažánu s brusnicami a pečenou paprikou sa nedalo odolať. Bola som veľmi prekvapená. Šalát sa dal jesť samostatne, s cottage cheesom (feta je príliš dominantná a prerážala by jeho špeciálnu chuť) alebo na opečenej cesnakovej bagetke. Rozhodne jedlo, ktoré bude novou super star v našej kuchyni.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame si baklažán na tenké kolieska, potrieme minimálne grilovaciu panvicu a kolieska baklažánu opečieme z oboch strán. Baklažány predtým NESOLÍME!!
  2. Opečené baklažány dáme do misky, pridáme potrhané bazalkové lístky.
  3. Nasekáme nahrubo sušené brusnice (väčšinou sú sladené, keď nie, treba pridať trošku medu).
  4. Pridáme sherry ocot a olivový olej
  5. Osolíme a okoreníme, pridáme posekanú pažítku.
  6. Zmiešame zľahka s baklažánmi....
  7. Pečenú papriku som použila kúpenú v talianskom kútiku v Terne, vlastné zásoby máme momentálne zjedené...:-)))
  8. Je potrebné nechať aspoň cez noc marinovať. Prajem dobrú chuť!!!!!