Baklažánový dip
Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Autor receptu: mitzy
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné
dni. Baklažán obsahuje železo, minerály, vlákninu a iné
zdraviu prospešné veci.
2 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 200/150 °C |
Postup
- Postup je ľahký a rýchly. Najprv som očistila a rozštvrtila zemiaky, ktoré som krátko potom povarila vo vode, aby zmäkli. Baklažán som umyla a nakrájala na osminky. Plech som vymazala olejom a poukladala naň baklažánové osminy, pomedzi ne dva pokrájané cesnakové struky, cibuľu a cherry paradajky. Zemiaky som scedila, nechala odtiecť vodu a pridala na plech.
- V miske som zmiešala cca 1 dcl oleja s bylinkami, korením a pretlačeným strukom cesnaku. Týmto olejom som zeleninu na plechu zaliala. Posolila som a dala piecť do rozohriatej rúry na 200 stupňov na 10 minút. Potom som ohrev nastavila na 150 stupňov a dopiekla (15-20 minút).
- Baklažán, cherry paradajky, cibuľu a cesnak som spolu pomixovala. Pridala som 1 KL soli a posekanú petržlenovú vňať. Dip je hotový a môžeme si ho vychutnať s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť ;)