zatvoriť
VYTLAČIŤ
Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
300 g
huby shimeji
olej olivový
1 PL
ocot ryžový
2 PL
sójová omáčka
1 ks
čili paprička
1 hrsť
petržlenová vňať
2 ks
baklažán
500 g
zemiaky
4 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľa
2 - 3 hrste
špenát
200 g
huby enoki
soľ
korenie čierne mleté
Postup
Deň vopred si pripravíme marinované huby shimeji.
Huby na 2 PL oleja opražíme.
Preložíme do fľaše, pridáme ryžový ocot, sójovú omáčku a čili papričku nakrájanú na kolieska.
Petržlenovú vňať nahrubo nasekáme a pridáme k hubám.
Premiešame a necháme cez noc v chladničke.
Na druhý deň si pripravíme baklažán. Narežeme ho pozdĺžne na plátky. Osolíme a necháme pol hodinu postáť.
Baklažánové plátky jemne potrieme olejom a ugrilujeme z oboch strán (ja som použila grilovaciu panvicu)
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme. Pripravíme si cesnak a cibuľu.
Na malom množstve oleja opražíme cibuľu, pridáme cesnak a nakoniec uvarené zemiaky. Premiešame a odstavíme. Zemiaky zľahka roztlačíme.
Do hrnca pridáme špenát a hrniec ihneď prikryjeme pokrievkou aby sa špenát sparil.
Po pár minútach premiešame. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Huby enoki očistíme a rozdelíme na menšie trsy.
Na grilované plátky baklažánu navrstvíme zemiaky so špenátom, pridáme enoki a zrolujeme. Podávame ihneď s marinovanými hubami.
Inšpiroval ma tento recept: http://www.anhsfoodblog.com/2007/10/simple-vegetarian-appetizer.html