Plnená zelenina

Baklažánové a cuketové lodičky podľa herečky Bibiany Ondrejkovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Svoje obľúbené zdravé a chutné jedlo, ako stvorené na udržanie štíhlej línie, nám pripravila herečka Bibiana Ondrejková.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z baklažánov a cukiet odrežeme konce, pozdĺžne rozkrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro. Vydlabané kúsky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Vydlabanú časť z cukiet a baklažánov nakrájame. Zeleninu dáme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom, pridáme nakrájané šampiňóny, nakrájaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a sójovú omáčku. Zmes podusíme a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  3. Do pripravených baklažánových a cuketových lodičiek pokladieme nakrájaný eidam a nanesieme pripravenú zmes. Na vrch môžeme poukladať zvyšné šampiňóny.
  4. V miske rozmiešame vajce, ktoré nalejeme navrch naplnených lodičiek. Nakoniec na vrch poukladáme nakrájaný parmezán. Pečieme v rozohriatej rúre podľa potreby.
  5. Po upečení môžeme lodičky ešte posypať nastrúhaným syrom. Podávame s hriankou alebo so šalátom.