Plnená zelenina
Baklažánové a cuketové lodičky podľa herečky Bibiany Ondrejkovej (videorecept)
Autor receptu: sons
Svoje obľúbené zdravé a chutné jedlo, ako stvorené na udržanie štíhlej línie, nám pripravila herečka Bibiana Ondrejková.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z baklažánov a cukiet odrežeme konce, pozdĺžne rozkrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro. Vydlabané kúsky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vydlabanú časť z cukiet a baklažánov nakrájame. Zeleninu dáme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom, pridáme nakrájané šampiňóny, nakrájaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a sójovú omáčku. Zmes podusíme a podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Do pripravených baklažánových a cuketových lodičiek pokladieme nakrájaný eidam a nanesieme pripravenú zmes. Na vrch môžeme poukladať zvyšné šampiňóny.
- V miske rozmiešame vajce, ktoré nalejeme navrch naplnených lodičiek. Nakoniec na vrch poukladáme nakrájaný parmezán. Pečieme v rozohriatej rúre podľa potreby.
- Po upečení môžeme lodičky ešte posypať nastrúhaným syrom. Podávame s hriankou alebo so šalátom.