Baklažán v jogurte (fotorecept)
Autor receptu: eldina
hotové do 10 minút...také veru môžem...:))))))
10 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebujeme : /ostali mi odrezky z dvoch baklažánov, z predchádzajúceho jedla, preto mám také útvary/..:)))
- baklažán ošúpať, nakrájať na väčšie kocky a dať do vriacej ,osolenej vody/1L/ na cca 3 minúty variť..
- potom scediť, vyžmýkať..
- na troche masla /+ môžte pridať aj olivový olej, ja som sa pomýlila a vliala som tekvicový, preto je jedlo trochu "dozelena"..:))) / orestovať 2-3 strúčiky nakrájaného cesnaku, pridať baklažán a chvíľu opekať...
- podliať mliekom, chvíľu povariť a zaliať zmesou vajce+ jogurt + múka...pomaly vliať do baklažánu a nechať zovrieť..." i to je to"...:)....môžte a nemusíte ochutiť aj octom..ak by ste to mali trochu hustejšie /ako by ste si želali/, podlejte ešte mliekom