Baklažán v jogurte (fotorecept)

Autor receptu: eldina

hotové do 10 minút...také veru môžem...:))))))

10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme : /ostali mi odrezky z dvoch baklažánov, z predchádzajúceho jedla, preto mám také útvary/..:)))
  2. baklažán ošúpať, nakrájať na väčšie kocky a dať do vriacej ,osolenej vody/1L/ na cca 3 minúty variť..
  3. potom scediť, vyžmýkať..
  4. na troche masla /+ môžte pridať aj olivový olej, ja som sa pomýlila a vliala som tekvicový, preto je jedlo trochu "dozelena"..:))) / orestovať 2-3 strúčiky nakrájaného cesnaku, pridať baklažán a chvíľu opekať...
  5. podliať mliekom, chvíľu povariť a zaliať zmesou vajce+ jogurt + múka...pomaly vliať do baklažánu a nechať zovrieť..." i to je to"...:)....môžte a nemusíte ochutiť aj octom..ak by ste to mali trochu hustejšie /ako by ste si želali/, podlejte ešte mliekom