Nepečený orechový zákusok
Bajadera - chorvátsky zákusok
Autor receptu: alica7
Nepečený koláčik z vlašských orechov.
20 (+ tuhnutie) minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hranatej formy 20x20 cm dáme mastný papier. Orechy a sušienky pomelieme.
- Povaríme vodu, cukor a maslo do roztopenia, asi 1 - 2 minúty. Odstavíme, primiešame orechy a sušienky. Zmes rozdelíme na polovicu. Čokoládu roztopíme a primiešame do polovici orechovej zmesi.
- Do formy dáme čokoládovú zmes, uhladíme, na ňu dáme bledú zmes, uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky.
- Bajaderu pokrájame na menšie kúsky, ktoré máčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na mastný papier a dáme stuhnúť do chladničky.
- Môžeme ozdobiť bielou čokoládovou polevou.