Nepečený orechový zákusok

Bajadera - chorvátsky zákusok

Autor receptu: alica7

Nepečený koláčik z vlašských orechov.

20 (+ tuhnutie) minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hranatej formy 20x20 cm dáme mastný papier. Orechy a sušienky pomelieme.
  2. Povaríme vodu, cukor a maslo do roztopenia, asi 1 - 2 minúty. Odstavíme, primiešame orechy a sušienky. Zmes rozdelíme na polovicu. Čokoládu roztopíme a primiešame do polovici orechovej zmesi.
  3. Do formy dáme čokoládovú zmes, uhladíme, na ňu dáme bledú zmes, uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Bajaderu pokrájame na menšie kúsky, ktoré máčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na mastný papier a dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Môžeme ozdobiť bielou čokoládovou polevou.