Bádenská krupicová polievka (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Polievka k veľkonočným sviatkom, pochádzajúca z oblasti Bádenska-Württemberska. Recept na prípravu som našla na stránke Chefkoch.de.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme doň krupicu a opražíme ju do zlatohneda. Pridáme očistenú a na drobno pokrájanú mrkvu, takisto cibuľku pokrájanú na kolieska. Spolu chvíľu oprážame.
  2. Zeleninu zalejeme vývarom a bielym vínom, prikryté varíme 15 minút na strednom plameni.
  3. Po uvarení pridáme créme fraiche. (Rozmiešala som ho ešte s trochou vody na jemnejšie, zdá sa mi, že po pridaní potom nie sú jeho zhluky v polievke tak výrazne viditeľné.) Dochutíme soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou.