Bádenská krupicová polievka (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Polievka k veľkonočným sviatkom, pochádzajúca z oblasti Bádenska-Württemberska. Recept na prípravu som našla na stránke Chefkoch.de.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci rozpustíme maslo, pridáme doň krupicu a opražíme ju do zlatohneda. Pridáme očistenú a na drobno pokrájanú mrkvu, takisto cibuľku pokrájanú na kolieska. Spolu chvíľu oprážame.
- Zeleninu zalejeme vývarom a bielym vínom, prikryté varíme 15 minút na strednom plameni.
- Po uvarení pridáme créme fraiche. (Rozmiešala som ho ešte s trochou vody na jemnejšie, zdá sa mi, že po pridaní potom nie sú jeho zhluky v polievke tak výrazne viditeľné.) Dochutíme soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou.