Bačovský rezeň s údeným a parenicou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme plátok údeného mäsa, naň hranolček syra a zvinieme ho do malej rolády, ktorú upevníme špajľou. V miske zmiešame múku, vajcia, soľ na cestíčko, do ktorého potom namáčame zvinuté rolády a potom ich obalíme v strúhanke.
  2. Vypražíme na dobre rozohriatom tuku, najlepšie vo fritovacom hrnci. Osmažené rezne dáme na plech, vložíme ich do rozohriatej rúry a ešte asi 10 minút necháme dôjsť.
  3. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninou podľa chuti.