Bačovský guláš

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mäsa odrežeme kúsky tuku, nakrájame ho nadrobno a oškvaríme. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na masti, pridáme mletú sladkú červenú papriku a do masti vložíme mäso nakrájané na kocky. Kúsky mäsa prudko opečieme, podlejeme vodou a dusíme. Pri dusení mäso necháme opražiť, aby šťava dostala peknú farbu.
  2. Mäso znovu podlejeme. Keď začne mäknúť, pridáme očistené struky fazuľky, nakrájané na šikmé rezy a spolu dusíme asi 20 minút, aby bolo mäkké aj mäso aj fazuľka.
  3. Potom zalejeme vínom a kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame múku. Ak treba, okyslíme trochou octu.