Baby panettonky

Autor receptu: redakcia

5
porcií
240 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Panettone sa pripravuje v dvoch etapách. Ako prvý pripravíme kvások z polovice droždia, 100 g múky a mlieka. Keď je kvások nakysnutý, nalejeme ho do kotlíka s múkou (650 g). Ďalej pridávame postupne žĺtky, zvyšok droždia a po malých kúskoch maslo. Cesto je hotové, až keď sa začne odlepovať od stien kotlíka.
  2. Nakoniec pridáme do cesta horkú čokoládu nakrájanú na malé kocky, hrozienka, kandizované ovocie a kôru z pomaranča. Preložíme do nádoby a necháme vykysnúť prikryté fóliou 3–4 hodiny. Po 4 hodinách preložíme do malých foriem a ešte necháme kysnúť hodinu. Pečieme pri teplote 180 °C.