Bábovka zo šľahačky
	        Autor receptu: janadelfi
	         
	        
	        Tento recept je v našej rodine už dlhé roky, máme ho od Tety Evy z Litvínova. Je to 
jednoduchý recept a za tie roky už obehol myslím v menších obmenách česko aj 
slovensko.... nenašla som ho na Vareche, takže dávam do pľacu..... Na obrázku je bábovka 
z dupľovanej dávky, hrozienka nedávam, lebo deti ich "vyďobávali" von - nemajú ich radi.
| 		  
				  	  
				  	15-20 porcií  | 
				  	  
				  	5-10 minút príprava  | 
				  	  
				  	45-55 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Šľahačku (môže byť aj tesne okolo konca záruky) dáme  do misky spolu z vajcami, cukrom, múkou, kypriacim práškom do pečiva a vanilínovým cukrom premiešame podľa potreby alebo ako kto chce pridá citrónovú kôru, rum. Celá zmes sa nemusí šľahať mixérom ani trepať ručne - stačí dobre premiešať...
 - Do vymastenej a vysypanej (buď múkou, alebo strúhankou) formy nalejeme cesto. Ak chceme aj kakaovú časť tak jednu tretinu necháme v miske, vmiešame do nej kakao a nalejeme do formy na bielu časť. Ak chceme, môžeme pridať až teraz hrozienka. 
 - Vložíme do predohriatej rúry a pečieme približne 45-55 min. Skúsime špajdlou či je pečená ak sa nelepí máme hotovo.