Bábovka zo šľahačky

Autor receptu: janadelfi

Tento recept je v našej rodine už dlhé roky, máme ho od Tety Evy z Litvínova. Je to jednoduchý recept a za tie roky už obehol myslím v menších obmenách česko aj slovensko.... nenašla som ho na Vareche, takže dávam do pľacu..... Na obrázku je bábovka z dupľovanej dávky, hrozienka nedávam, lebo deti ich "vyďobávali" von - nemajú ich radi.

15-20
porcií
5-10 minút
príprava
45-55 minút
na 180 °C

Postup

  1. Šľahačku (môže byť aj tesne okolo konca záruky) dáme do misky spolu z vajcami, cukrom, múkou, kypriacim práškom do pečiva a vanilínovým cukrom premiešame podľa potreby alebo ako kto chce pridá citrónovú kôru, rum. Celá zmes sa nemusí šľahať mixérom ani trepať ručne - stačí dobre premiešať...
  2. Do vymastenej a vysypanej (buď múkou, alebo strúhankou) formy nalejeme cesto. Ak chceme aj kakaovú časť tak jednu tretinu necháme v miske, vmiešame do nej kakao a nalejeme do formy na bielu časť. Ak chceme, môžeme pridať až teraz hrozienka.
  3. Vložíme do predohriatej rúry a pečieme približne 45-55 min. Skúsime špajdlou či je pečená ak sa nelepí máme hotovo.