Bábovka z Hokkaido tekvice (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Jesenné plody z našich záhradiek treba zužitkovať, tak som cez víkend upiekla z jednej
polovice Hokkaida bábovku a druhú som pridala k dusenej hovädzine...
10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- tekvicu Hokkaido, alebo inú oranžovú tekvicu nastrúhame nahrubo, pridáme všetky ostatné suroviny a zamiešame
- necháme chvíľu odstáť, tekvica pustí šťavu a cesto zostane vláčnejšie
- asi 2/3 cesta vylejeme do bábovkovej formy, do zvyšku zamiešame kakao a vylejeme do formy
- pečieme na 180°C asi 40-45 minút, upečenú bábovku vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť
- vychladnutú bábovku môžeme pocukrovať
- a podávať napr. s kyslou smotanou
- nabudúce pridám aj za hrsť orechov a bude ešte lepšia...
- bábovku sme mali k nedeľnej káve, k obedu sme mali dusenú hovädzinu na zelenine samozrejme aj s hokaidom