Bábovka so škoricovým sirupom - Monkey bread (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Pridala som aj originalny nazov na tento kolac - Monkey bread. Skusala som najst dovod, preco sa to tak vola. No nenasla som nic konkretne. Docitala som sa len , ze recept na tento kolac bol prvykrat vydany v 1950 v jednom zenskom casopise v USA.
12-14 porcií |
20+90 kysnutie minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Vsetky suroviny na cesto som dala do misky a mixerom som vymiesila jemne cesto.
- Cesto som prikryla potravinarskou foliou a nechala som ho na teplom mieste vykysnut.
- Vykysnute cesto som dala na dosku,
- a pokrajala som ho na 30 priblizne rovnakych kuskov.
- Kazdy kusok cesta som premiesila do malej gulky. Gulky som nechala podkysnut.
- Pokym mi cesto znovu kyslo, pripravila som si sirup. Do kastrola som si dala cukor, golden syrup, skoricovy cukor a maslo. Miesala som to na miernom ohni, pokym sa vsetko nerozpustilo. Namiesto golden syrupu sa moze dat javorovy sirup.
- Gulky cesta som obalila vo vlaznom sirupe
- a ukladala som ich do pomastenej babovkovej formy.
- Trochu sirupu co mi zostalo som vyliala na vrch cesta.
- Babovku som nechala este podkysnut. Piekla som ju vo vyhriatej rure 180C 50 minut.
- Upecenu babovku som vyklopila na mriezku a nechala som ju vychladnut.
- Salka = 250ml