Tvarohová bábovka

Bábovka s tvarohom a hrozienkami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Určite sa potešia deti, ale nielen ony... Výborná pochúťka na popoludnie.

10-12
porcií
25-30 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na bábovku + rum + voda, teplá nie horúca...
  2. Hrozienka namočíme do trochy rumu. Žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vymiešame do hustej peny. Pridáme striedavo olej, teplú vodu a tvaroh, zašľaháme. Múku s práškom do pečiva preosejeme a vmiešame do základu. Primiešame hrozienka aj s rumom, v ktorom boli namáčané.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Sneh po častiach pridáme do cesta a na malom stupni mixéra vmiešame, následne varechou zľahka premiešame.
  4. Pripravené cesto vylejeme do formy na bábovku.
  5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme na spodnej mriežke 55 minút. Po upečení necháme vo forme vychladnúť.
  6. Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
  7. Bábovka po ochutnávke...