Tvarohová bábovka
Bábovka s tvarohom a hrozienkami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Určite sa potešia deti, ale nielen ony... Výborná pochúťka na popoludnie.
10-12 porcií |
25-30 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na bábovku + rum + voda, teplá nie horúca...
- Hrozienka namočíme do trochy rumu. Žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vymiešame do hustej peny. Pridáme striedavo olej, teplú vodu a tvaroh, zašľaháme. Múku s práškom do pečiva preosejeme a vmiešame do základu. Primiešame hrozienka aj s rumom, v ktorom boli namáčané.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Sneh po častiach pridáme do cesta a na malom stupni mixéra vmiešame, následne varechou zľahka premiešame.
- Pripravené cesto vylejeme do formy na bábovku.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme na spodnej mriežke 55 minút. Po upečení necháme vo forme vychladnúť.
- Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
- Bábovka po ochutnávke...