Bábovka s hrozienkami a pekanovými orechami (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som piekla túto bábovku. Kysnuté cesto a vo vnútri hrozienka a orechy. Trocha nebola nadýchaná, asi som ju málo nechala kysnúť. V recepte je vysvetlenie.....

15
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na bábovku.
  2. Pekanové orechy: Ide o odrodu vlašských orechov, ktorá má protirakovinové účinky. Pekanové orechy sú bohaté na vitamíny a minerálne látky. Znižujú zlý cholesterol.
  3. Z 2PL mlieka(vlažného) 1KL cukru, 1KL múky a polovice sáčku sušeného droždia( na 500g múky) pripravíme kvások.
  4. Všetky suroviny na cesto aj s kváskom som dala do pekárničky, tam som spracovala cesto.
  5. Podľa rady @ewitka, som vymazanú a posypanú bábovkovú formu dala do chladničky, kým sa cesto spracuje.
  6. Tĺčikom na mäso som rozdrvila pekanové orechy. Už vylúpané zo škrupiny (to bola fuška!)
  7. Keď je cesto zmiesené, pridala som hrozienka a podrvené pekanové orechy...
  8. ...zmiešala som ich v ceste.
  9. Cesto prenesieme do bábovkovej formy a tam necháme kysnúť niekoľko hodín. Tak píše recept. Ale ja som bola nedočkavá a po pol hodine som dala bábovku piecť:( A TO NEBOLO NAJLEPŠIE, čo som mohla urobiť)
  10. Takto vyzerá bábovka po upečení:(
  11. A takto vyzerá, keď som ju vychladnutú preklopila na tácku.
  12. Z Cery a čokoládovej polevy som si spravila polevu, ktorú som naliala na bábovku.
  13. Bábovku som ozdobila čokoládovou ryžou zmiešanú s cukríkovým zdobením.
  14. Potom som ju nakrájala.
  15. ....detail. Prajem dobrú chuť a nebuďte netrpezliví, určite sa Vám lepšie vydarí.