Bábovka s hrozienkami a pekanovými orechami (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som piekla túto bábovku. Kysnuté cesto a vo vnútri hrozienka a orechy. Trocha nebola nadýchaná, asi som ju málo nechala kysnúť. V recepte je vysvetlenie.....
15 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na bábovku.
- Pekanové orechy: Ide o odrodu vlašských orechov, ktorá má protirakovinové účinky. Pekanové orechy sú bohaté na vitamíny a minerálne látky. Znižujú zlý cholesterol.
- Z 2PL mlieka(vlažného) 1KL cukru, 1KL múky a polovice sáčku sušeného droždia( na 500g múky) pripravíme kvások.
- Všetky suroviny na cesto aj s kváskom som dala do pekárničky, tam som spracovala cesto.
- Podľa rady @ewitka, som vymazanú a posypanú bábovkovú formu dala do chladničky, kým sa cesto spracuje.
- Tĺčikom na mäso som rozdrvila pekanové orechy. Už vylúpané zo škrupiny (to bola fuška!)
- Keď je cesto zmiesené, pridala som hrozienka a podrvené pekanové orechy...
- ...zmiešala som ich v ceste.
- Cesto prenesieme do bábovkovej formy a tam necháme kysnúť niekoľko hodín. Tak píše recept. Ale ja som bola nedočkavá a po pol hodine som dala bábovku piecť:( A TO NEBOLO NAJLEPŠIE, čo som mohla urobiť)
- Takto vyzerá bábovka po upečení:(
- A takto vyzerá, keď som ju vychladnutú preklopila na tácku.
- Z Cery a čokoládovej polevy som si spravila polevu, ktorú som naliala na bábovku.
- Bábovku som ozdobila čokoládovou ryžou zmiešanú s cukríkovým zdobením.
- Potom som ju nakrájala.
- ....detail. Prajem dobrú chuť a nebuďte netrpezliví, určite sa Vám lepšie vydarí.