Bábovka pudingovo-slivková bomba (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...zasa "čo chlapcom na raňajky"? Bábovku... ale nie klasicky, tak trošku inak - ešte zopár
posledných sliviek bolo, tak prečo ich nezakomponovať a namiesto kakaového cesta prečo
nedať puding? Takže zasa taká moja "šialená" improvizácia, ale podľa môjho syna bomba -
preto aj ten názov - pomenoval ju môj syn s lícami ako škrečok plnými :)
6-8 porcií |
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky si vymiešame do hladka s práškovým cukrom
- ...v zvlášť mise si zmiešame múku s práškom do pečiva, vsypeme do žĺtkovo-cukrovej masy.
- Pridáme smotanu na varenie a zmiešame dohromady.
- ...do tuha si vymiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli, jemne ho vmiešame do cesta.
- Polovicu cesta nalejeme na dno vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
- ...bežným spôsobom (ako je uvedené na každom pudingovom prášku) si uvaríme čokoládový puding, do ktorého - ešte horúceho - nalámeme na kúsky piškóty (cca 30 ks piškót)
- ...pudingovo-piškótovú masu naukladáme na spodnú vrstvu cesta
- ...na vrstvu pudingu a piškót naukladáme polovičky sliviek
- ...zalejeme zvyšným cesto a môžeme dať piecť
- ...prvých 15 minút pečiem prikryté alobalom. Potom alobal zložím a dopekám odokryté - teplotu nemením, počas celého pečenia na 180°C - odokryté ešte 10 minút
- ...potom rúru vypnem, otvorím a bábovku v nej ešte cca 5 minút nechám, aby nezošokovala :) Potom ju vyklopím na pocukrovaný tanier. Ak je problém vyklopiť ju, tak je vraj dobré na formu položiť studenú utierku. Mne sa ale vyklopila aj bez nej.
- ...a degustačná porcia pre mojho nedočkavého synáčika :)