Bábovka pudingovo-slivková bomba (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...zasa "čo chlapcom na raňajky"? Bábovku... ale nie klasicky, tak trošku inak - ešte zopár posledných sliviek bolo, tak prečo ich nezakomponovať a namiesto kakaového cesta prečo nedať puding? Takže zasa taká moja "šialená" improvizácia, ale podľa môjho syna bomba - preto aj ten názov - pomenoval ju môj syn s lícami ako škrečok plnými :)

6-8
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky si vymiešame do hladka s práškovým cukrom
  2. ...v zvlášť mise si zmiešame múku s práškom do pečiva, vsypeme do žĺtkovo-cukrovej masy.
  3. Pridáme smotanu na varenie a zmiešame dohromady.
  4. ...do tuha si vymiešame sneh zo 4 bielkov a štipky soli, jemne ho vmiešame do cesta.
  5. Polovicu cesta nalejeme na dno vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
  6. ...bežným spôsobom (ako je uvedené na každom pudingovom prášku) si uvaríme čokoládový puding, do ktorého - ešte horúceho - nalámeme na kúsky piškóty (cca 30 ks piškót)
  7. ...pudingovo-piškótovú masu naukladáme na spodnú vrstvu cesta
  8. ...na vrstvu pudingu a piškót naukladáme polovičky sliviek
  9. ...zalejeme zvyšným cesto a môžeme dať piecť
  10. ...prvých 15 minút pečiem prikryté alobalom. Potom alobal zložím a dopekám odokryté - teplotu nemením, počas celého pečenia na 180°C - odokryté ešte 10 minút
  11. ...potom rúru vypnem, otvorím a bábovku v nej ešte cca 5 minút nechám, aby nezošokovala :) Potom ju vyklopím na pocukrovaný tanier. Ak je problém vyklopiť ju, tak je vraj dobré na formu položiť studenú utierku. Mne sa ale vyklopila aj bez nej.
  12. ...a degustačná porcia pre mojho nedočkavého synáčika :)