Bábovka mramorka (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Takto sme ju volali, je ešte od maminy, často sme si ju robili, aby bolo čo to pod zub na raňajky, alebo poobede ku kávičke. Recept má tú výhodu, že si bábovku urobíme takú veľkú akú hodláme zjesť. Ďalšiu výhodu má tú, že je ľahký na zapamätanie,nemusíme hľadať recept, lebo koľko vajec, toľko lyžíc cukru a toľko lyžíc múky.

25 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si všetky potrebné suroviny.
  2. Oddelíme si žĺtky od bielok. Žĺtky dobre vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pomaly pridávame olej a stále šľaháme tak, ako keď robíme majonézu. Netreba to urýchľovať, ak dodržíme postup upečieme krásnu vysokú bábovku. Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a po lyžiciach pridávame k našľahanej zmesi. Medzitým si pripravíme sneh z bielkov, ktorý tiež po lyžiciach jemne zapracujeme do cesta. Nakoniec pridáme hrozienka.
  3. Jednu tretinu cesta si oddelíme do druhej misky a pridáme doň preosiate kakao, dobre premiešame. Vymastíme si maslom bábovkovú formu, vysypeme polhrubou múkou, nalejeme bledé cesto, potom časť tmavého a takto to striedame kým všetko neminieme, čím získame pekné mramorovanie bábovky.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st.C cca 30-40 min. podľa typu rúry. Upečenie si zistíme špáradlom.
  5. Po vychladnutí posypeme preosiatym práškovým cukrom. Neviem aké máte formy, ale zo 7-8 vajec je to poriadne veľká bábovka.
  6. ..a porcujeme
  7. No a podávame len tak, alebo ku kávičke,čaju.