Bábovka makovo-jablkovo-tvarohová (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica , videla , počula , trochu pomenila - vylepšila a teraz som sa rozhodla, že vám ju naservírujem :-)
12 porcií |
25 minút príprava |
45-50 minút na 160-180 °C |
Postup
- práškový cukor 200g , vanilkový cukor 2 bal , 2 vajcia vymiešame do hladka
- do vyšľahaných vajíčok s cukrom prilievam 150ml olej ,
- na striedačku , pridávam múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli , zamiešam , pridávam mlieko , zamiešam , tak to opakujem
- na jemné cesto , odložíme na bok , pripravíme si jablká
- do misy som dala šťavu z jedného citróna a do toho som nastrúhala dve jablká , posypala trochou , mleté mandle ,
- vanilkový cukor , premiešame
- jablká pridám do cesta , zamiešame
- zamiešané cesto s jablkami odoberiem menej ako polovicu dám do misy kde som mala jablká
- do odobratej polovice cesta pridám dve lyžice mletého maku a dve pol.lyžice celého maku ,
dve PL práškový cukor , premiešam
- vymastenú s masťou bábovkovú formu posypem mandlami a strúhankou
- polovicu cesta vylejeme do formy
- pripravený ochutený tvaroh dáme
- do stredu cesta malou lyžičkou , v tvare knedličky
- prilejeme makové cesto ,
- stred a kraje posypala plátkami z mandlí
- pečiem na 160°C 50 minút , treba vyskúšať ihlicou po 45 minútach ,
- po vyklopení