Bábovka makovo-jablkovo-tvarohová (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica , videla , počula , trochu pomenila - vylepšila a teraz som sa rozhodla, že vám ju naservírujem :-)

12
porcií
25 minút
príprava
45-50 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. práškový cukor 200g , vanilkový cukor 2 bal , 2 vajcia vymiešame do hladka
  2. do vyšľahaných vajíčok s cukrom prilievam 150ml olej ,
  3. na striedačku , pridávam múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli , zamiešam , pridávam mlieko , zamiešam , tak to opakujem
  4. na jemné cesto , odložíme na bok , pripravíme si jablká
  5. do misy som dala šťavu z jedného citróna a do toho som nastrúhala dve jablká , posypala trochou , mleté mandle ,
  6. vanilkový cukor , premiešame
  7. jablká pridám do cesta , zamiešame
  8. zamiešané cesto s jablkami odoberiem menej ako polovicu dám do misy kde som mala jablká
  9. do odobratej polovice cesta pridám dve lyžice mletého maku a dve pol.lyžice celého maku , dve PL práškový cukor , premiešam
  10. vymastenú s masťou bábovkovú formu posypem mandlami a strúhankou
  11. polovicu cesta vylejeme do formy
  12. pripravený ochutený tvaroh dáme
  13. do stredu cesta malou lyžičkou , v tvare knedličky
  14. prilejeme makové cesto ,
  15. stred a kraje posypala plátkami z mandlí
  16. pečiem na 160°C 50 minút , treba vyskúšať ihlicou po 45 minútach ,
  17. po vyklopení