Bábovka alebo veľkonočný koláč (fotorecept)
Autor receptu: laurinka11
Túto bábovku pripravujem väčšinou v nedeľu, ale teraz som ju pripravila pre zmenu na Veľkú noc v špeciálnej forme.
30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtka oddelíme od bielkov.
- Z bielkov vymiešame sneh.
- Žĺtka v šľahači zmiešame s cukrom.
- Stále miešame a postupne pridávame zmäknuté maslo (alebo Heru).
- Prilejeme vlažné mlieko.
- Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom.
- Sypkú zmes pridáme k tekutej.
- Nakoniec vareškou jemne vmiešame sneh. Môžeme ochutiť aj umom (rumom). Vlejeme do formy, ak máte klasickú musíte ju vymastiť a vysypať hrubou múkou. Ja som použila veľkonočnú silikónovú formu.
- Hotový koláč môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!