Bábovka alebo veľkonočný koláč (fotorecept)

Autor receptu: laurinka11

Túto bábovku pripravujem väčšinou v nedeľu, ale teraz som ju pripravila pre zmenu na Veľkú noc v špeciálnej forme.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka oddelíme od bielkov.
  2. Z bielkov vymiešame sneh.
  3. Žĺtka v šľahači zmiešame s cukrom.
  4. Stále miešame a postupne pridávame zmäknuté maslo (alebo Heru).
  5. Prilejeme vlažné mlieko.
  6. Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom.
  7. Sypkú zmes pridáme k tekutej.
  8. Nakoniec vareškou jemne vmiešame sneh. Môžeme ochutiť aj umom (rumom). Vlejeme do formy, ak máte klasickú musíte ju vymastiť a vysypať hrubou múkou. Ja som použila veľkonočnú silikónovú formu.
  9. Hotový koláč môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!