Babkin mrežovník (fotorecept)

Autor receptu: iva63

tento výborný recept mám v zbierke receptov po babičke-:) v recepte som využila zlepšovák od @jerica na rozvaľkanie a premiestnenie cesta na plech! je to super, bez námahy-:)

Suroviny

Postup

  1. vlažské orechy vložíme do mikroténového sáčku a rozmrvíme ich válkom na cesto (alebo ich môžeme aj nožíkom nasekať na drobno)...voňavé klinčeky si zomelieme na kávovom mlynčeku... zo všetkých surovín okrem lekváru a orechov - vypracujeme vláčne cesto
  2. dáme ho na pomúčenú dosku a rozdelíme na tri časti
  3. dva diely spojíme do hromady to budeme valkať a ten zvyšný tretí diel si necháme na mriežku
  4. a ideme valkať!...položíme si pečiaci papier vo veľkosti plechu na drevenú dosku
  5. valkáme na tenko
  6. cesto máme pekne na tenko rozvalkané na celú plochu pečiaceho papiera
  7. podložíme si plech na kraj dosky a papier aj s cestom len prešuchneme (jedným ťahom) na suchý plech
  8. a cesto je na plechu bez námahy-:)
  9. potrieme ho hustým lekvárom podľa vlastnej vôle...
  10. posypeme posekanými (rozdrvenými) vlažskými orechami ( ja som použila 100g:)...)
  11. zo zvyšného cesta, ktorý sme si nechali na zdobenie začneme šúlať šúlky a kladieme ich na cesto, najskôr z jednej strany
  12. a potom z druhej strany a vytvoríme peknú mriežku
  13. pečieme vo vyhriatej rúre...doba pečenia je individuálna, závisí od typu rúry
  14. upečený a vychladnutý koláčik posypeme zmesou práškového cukru a vanilkového cukru
  15. pocukrovaný koláč nakrájame
  16. prajem dobrú chuť