Babičkine smotanové nočky s materinou dúškou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept je z babičkinej krabičky...Keď dedko chodil s koníkmi na pole, doniesol babičke kytičku materinej dúšky pekne vzorne uloženú a zastrčenú za klobúkom. Pokiaľ dedko opatril kone, nachoval zvieratá, babička sa zvŕtala v kuchyni a varila jeho obľúbené jedlo..veľmi lacné, jednoduché a rýchle hotové smotanové nočky..pridávam tento recept, lebo ste mnohé pýtali lacné a jednoduché recepty...

2
porcie
15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som dala uvariť v šupke...ošúpala a postrúhala...na pracovnú dosku som preosiala hladkú múku 50g. pridala som soľ, žĺtok, mleté čierne korenie...
  2. zpracovala som cesto...pozn. nepridala so do cesta už ani kvapku múky...netreba pridávať, aby boli nočky jemné...cesto sa pri spracovávaní nelepí...
  3. urobila som z cesta šúľočky a tie som sa snažila pokrájať na rovnake 2 cm.kúsky...z kúskov som sformovala nočky...už som nedala múku ani pri šúľaní a ani nepodsypala som...vlastne to svojim tvarom nemajú byť ani klasické šúľance, ani guľky...
  4. takto vyzerajú hotové a to je z jednej dávky...no ale keď ich začnete piecť, bude raz-dva po nich...sú chutné aj bez smotany...
  5. dala som roztopiť bravčovú masť... vlastne babička ich piekla na kačacej masti...
  6. do horúcej masti som začala dávať nočky...a hneď som znížila plyn, lebo by iba z vonku očerveneli a zostali vo vnútri surové...asi 7 min sa pečú...
  7. keď sú takto upražené, treba stiahnúť zo stopky materinej dúšky lístky aj kvietok a nasypať do masti...budú úžasne chutné...ja som dala sušenú, lebo teraz nemám v črepníku...
  8. hotové nočky som zaliala smotanou a posypala materinou dúškou...
  9. nech sa páči pochutnajte si..je tak ľahké jedlo na žalúdok, že skutočne nemá chybu..majú byť viac poliate smotanou, alebo jogurtom,,môžu sa posypať aj strúhaným syrom...ja som zostala pri klasike, aby ste vedeli, ako sa pôvodne robili...dôležitú úlohu zohrávajú bylinky, nešetrite nimi...posypte celý tanier...je to výborné jedlo...dobrú chuť...