Azuki brownies
Autor receptu: mlsalka
Zdravo-nezdravé a dobré. Recept je z internetu. Hrnček ako odmerka je klasicky 250 ml.
8-10 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Nad parou roztopíme maslo, čokoládu, med a necháme vychladnúť.
- Rozmixujeme kešu na hrubší prášok. Pridáme uvarenú azuki fazuľu a spolu rozmixujeme na pastu. Nebude úplne hladká, ale bude držať pokope. Pridáme štipku soli, vanilku a znova trochu pomixujeme.
- V mise zmiešame čokoládovú hmotu s fazuľovou pastou, pridáme mleté ovsené vločky, pomiešame a dáme do formy (priemer 18 cm) vystlanej fóliou alebo alobalom. Uložíme do chladničky a necháme stuhnúť (najlepšie cez noc). Potom vyberieme, posypeme kakaovým práškom a nakrájame. Nám sa nechcelo čakať na stuhnutie, preto bol trochu mäkší :-) aj na obrázku vyzerá tak "nestuhnuto". Ale bol dobrý, samá čokoláda.
- Nepovinné: pre tých, ktorý majú radšej brownies pečené -> môžete do hmoty pridať 3 vajcia a dať upiecť na 180 stupňov asi 16 minút.