Šalát s grilovanou roštenkou

Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

Autor receptu: redakcia

2
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové listy osušíme v odstredivke. Medzitým pripravíme rozbif. Mäso má mať izbovú teplotu.
  2. Roštenku štedro osolíme, okoreníme a natrieme tenkou vrstvou horčice. Opečieme na grilovacej panvici na oleji zo všetkých strán. Roštenku necháme po ugrilovaní odstáť na teplom mieste aspoň 10 minút. Zároveň s mäsom grilujeme červenú cibuľu nakrájanú na 1 – 1,5 cm kolieska, ktoré osolíme a okoreníme.
  3. Pripravíme dresing – v octe rozmiešame cukor, nasekané estragónové lístky, pridáme horčicu, soľ, čerstvo namleté korenie a za stáleho miešania prilievame olej. Vyšľaháme. Pripravený dresing môžeme naliať na dubový šalát, ktorý sme preložili do veľkej misy. Pridáme datľové paradajky, grilovanú cibuľu a zľahka premiešame. Uložíme na tanier alebo misu a poukladáme mesiačiky avokáda a na plátky nakrájaný rozbif.