Šalát s grilovanou roštenkou
Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom
Autor receptu: redakcia
Postup- Z dubového šalátu vyrežeme hlúb
a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme
vo vode. Odporúčame prepláchnuť
viackrát. Šalátové listy osušíme
v odstredivke. Medzitým pripravíme
rozbif. Mäso má mať izbovú teplotu.
- Roštenku štedro osolíme, okoreníme
a natrieme tenkou vrstvou horčice.
Opečieme na grilovacej panvici na oleji zo
všetkých strán. Roštenku necháme
po ugrilovaní odstáť na teplom mieste
aspoň 10 minút. Zároveň s mäsom grilujeme
červenú cibuľu nakrájanú na 1 –
1,5 cm kolieska, ktoré osolíme a okoreníme.
- Pripravíme dresing – v octe rozmiešame
cukor, nasekané estragónové
lístky, pridáme horčicu, soľ, čerstvo
namleté korenie a za stáleho miešania
prilievame olej. Vyšľaháme. Pripravený dresing
môžeme naliať na dubový šalát, ktorý
sme preložili do veľkej misy. Pridáme
datľové paradajky, grilovanú cibuľu
a zľahka premiešame. Uložíme na tanier
alebo misu a poukladáme mesiačiky
avokáda a na plátky nakrájaný rozbif.
|