Bezlepkové sendviče

Avokádové sendviče z čierneho chleba bez lepku

Autor receptu: novalim

Predstavujeme vám náš nový čierny chlieb, z ktorého sme pripravili bezlguténový toast s avokádovou nátierkou.* Ak sa vám cez víkend žiadajú kvalitné a výživné raňajky bez lepku, odporúčame náš čierny chlieb a túto nátierku. Čierny chlieb je vyrobený z prirodzene bezlepkových surovín, obsahuje quinoa múku, pohánkovú múku a tmavý ľanový šrot a okrem toho, že je bezlepkový, má znížený obsah sacharidov.

3-4
porcie
15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vajcia uvaríme na hniličku - vložíme ich do studenej vody a po zovretí varíme približne 3,5 - 4 minúty. Potom vajíčka ihneď schladíme v studenej vode.
  2. Avokáda vidličkou roztlačíme v miske spolu s maslom. Pokvapkáme trochou šťavy z citróna a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  3. Každý plátok chleba opečieme v toastovači alebo na sucho na panvici. Natrieme avokádovou nátierkou. Na ňu poukladáme na plátky nakrájané vajíčka a na vrch pridáme listy rôznych šalátov. Prikryjeme druhým opečeným krajcom a prekrojíme na polovicu. Môžeme spojiť špáradlom, aby sendvič lepšie držal pohromade. Ozdobíme plátkom citróna, prípadne posypeme mikrobylinkami.