Avokádová nátierka

Autor receptu: lealea2

táto pomazánka je veľmi jednoduchá a osviežujúca. A čo je plus, je aj dietná. Veľmi rýchlo si ju pripravíte ráno na raňajky. Hodí sa aj k Veľkonočnému pohosteniu na chlebíčky.

3
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Zrelé mäkké avokádo prekrojíme a vydlabeme do tanierika lyžicou. Trochu ho rozotrieme a pridáme citrónovú šťavu. Premiešame. Kto má rád hladké pomazánky, môže ho rozotrieť úplne do hladka.
  2. Osolíme podľa chuti, jemne okoreníme a premiešame. Pomazánka by mala byť jemne kyselkavá a jemne slaná.
  3. Podávame s pečivom a šunkou, či údenou ovarenou krkovičkou a zeleninou. Najlepšia je však na hriankach so šunkou navrchu.