Avokádová dobrota
Autor receptu: grg
Rýchle, ľahké, chuťovo dokonalé :). To vlastne ani nie je recept len taký šikovný tip
na
raňajky, prípadne večeru.
Avokádo síce nemá nejakú "špeci chuť" , no ak ho dochutíme, tak je to hotová
rozprávka pre chuťové poháriky :)... navyše obsahuje množstvo vitamínov, minerálov
a kvalitných tukov (nenasýtených mastných kyselín).
Postup
- Na panvici si opečieme chlieb - hrianku.
- Avokádo si očistíme, vyberieme jadro a dužinu pokrájame na plátky. (Kôstku nezahadzujeme - môžme si z nej vypestovať malý avokádový stromček :))
- Avokádo si poukladáme na hrianku, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme bylikovou soľou, prípadne ak nemáme môžme použiť soľ a sušenú bazalku.
- Tak a môžme chrumkať :)