Avokádová dobrota

Autor receptu: grg

Rýchle, ľahké, chuťovo dokonalé :). To vlastne ani nie je recept len taký šikovný tip na raňajky, prípadne večeru. Avokádo síce nemá nejakú "špeci chuť" , no ak ho dochutíme, tak je to hotová rozprávka pre chuťové poháriky :)... navyše obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a kvalitných tukov (nenasýtených mastných kyselín).

10 minút
príprava

Postup

  1. Na panvici si opečieme chlieb - hrianku.
  2. Avokádo si očistíme, vyberieme jadro a dužinu pokrájame na plátky. (Kôstku nezahadzujeme - môžme si z nej vypestovať malý avokádový stromček :))
  3. Avokádo si poukladáme na hrianku, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme bylikovou soľou, prípadne ak nemáme môžme použiť soľ a sušenú bazalku.
  4. Tak a môžme chrumkať :)