Arabský chlieb plnený baklažánovo - zeleninovou zmesou (fotorecept)

Autor receptu: babi

Mám rada ľahké zeleninové jedlá. Podobný recept som jedla na dovolenke v Kuwajte a keďže mi veľmi chutil, robím si ho aj tu- - s malými obmenami.

Suroviny

Postup

  1. Baklažán ošúpeme a nakrájeme na menšie kocky. V mise s dierkami posypeme soľou a dobre premiešame. Necháme vypotiť.
  2. Potom dobre prepláchneme studenou vodou , necháme odkvapkať a pomocou papierových utierok osušíme.
  3. Do hlbšej panvice dáme 2 PL olivového oleja a opečieme baklažán. Nie všetok naraz, ale postupne, aby pokryl len dno. Inak sa neopečie.
  4. vyberieme do misy na papierovú utierku
  5. kým sa praží baklažán, pripravíme si ostatnú zeleninu. Mrkvu na hrubo postrúhame, pór, papriku, baraní roh a cibuľku pokrákame na rezance. Keď máme celý baklažán opečený, dáme do tej istej panvice znovu 2 PL olivového oleja a pridáme nakrájanú zeleninu.
  6. popražíme málo osolíme a pridáme časť opečeného baklažánu - asi 2/3. Pridáme arabský kmín. Ja som dala 1 ČL . Je dosť aromatický, treba si naň zvyknúť ,preto zo začiatku dať radšej menej. Dobre premiešame.
  7. ostatný baklažán rozmixujeme s 2-3 PL bieleho jogurtu
  8. vzniknutú pastu vmiešajte do panvice. Kdo má rád cesnak teraz môže pridať - najlepšie pretlačený- Ja som nedávala, lebo mi nerobí dobre. Pridáme nasekaný petržlen a koriander. Ten má tiež výraznú chuť, /tak opatrne/
  9. dobre premiešame. Arabský chlieb opatrne rozdelíme na dva pláty /pozor ,aby sa neroztrhol/
  10. Každý naplníme zeleninou, pridáme biely jogurt a pokvakáme Grenadine Mollasse. Je to hustá nasladlá omáčka z granátového jablka. Tiež by som doporučovala opatrne
  11. Zabalíme tak, že boky najprv preložíme a až teraz zatočíme. Servírujeme teplé. Je sa to rukami.
  12. Nakoniec pridávam foto omáčky a arabského kmínu. Ja som si to doniesla, ale myslím,že v hypermarketoch ,alebo špecialnych predajniach to dostať. Omáčka sa dá využiť aj v iných jedlách