Arabský chlieb plnený baklažánovo - zeleninovou zmesou (fotorecept)
Autor receptu: babi
Mám rada ľahké zeleninové jedlá. Podobný recept som jedla na dovolenke v Kuwajte a keďže mi veľmi chutil, robím si ho aj tu- - s malými obmenami.
Postup
- Baklažán ošúpeme a nakrájeme na menšie kocky. V mise s dierkami posypeme soľou a dobre premiešame. Necháme vypotiť.
- Potom dobre prepláchneme studenou vodou , necháme odkvapkať a pomocou papierových utierok osušíme.
- Do hlbšej panvice dáme 2 PL olivového oleja a opečieme baklažán. Nie všetok naraz, ale postupne, aby pokryl len dno. Inak sa neopečie.
- vyberieme do misy na papierovú utierku
- kým sa praží baklažán, pripravíme si ostatnú zeleninu. Mrkvu na hrubo postrúhame, pór, papriku, baraní roh a cibuľku pokrákame na rezance.
Keď máme celý baklažán opečený, dáme do tej istej panvice znovu 2 PL olivového oleja a pridáme nakrájanú zeleninu.
- popražíme málo osolíme a pridáme časť opečeného baklažánu - asi 2/3. Pridáme arabský kmín. Ja som dala 1 ČL . Je dosť aromatický, treba si naň zvyknúť ,preto zo začiatku dať radšej menej. Dobre premiešame.
- ostatný baklažán rozmixujeme s 2-3 PL bieleho jogurtu
- vzniknutú pastu vmiešajte do panvice. Kdo má rád cesnak teraz môže pridať - najlepšie pretlačený- Ja som nedávala, lebo mi nerobí dobre.
Pridáme nasekaný petržlen a koriander. Ten má tiež výraznú chuť, /tak opatrne/
- dobre premiešame. Arabský chlieb opatrne rozdelíme na dva pláty /pozor ,aby sa neroztrhol/
- Každý naplníme zeleninou, pridáme biely jogurt a pokvakáme Grenadine Mollasse.
Je to hustá nasladlá omáčka z granátového jablka. Tiež by som doporučovala opatrne
- Zabalíme tak, že boky najprv preložíme a až teraz zatočíme. Servírujeme teplé. Je sa to rukami.
- Nakoniec pridávam foto omáčky a arabského kmínu. Ja som si to doniesla, ale myslím,že v hypermarketoch ,alebo špecialnych predajniach to dostať. Omáčka sa dá využiť aj v iných jedlách