Anjelský dych

Autor receptu: danielas

Na prvý dojem tortička zrejme neosloví. Ale jej chuť je vystihnutá v názve. Môžete ju smelo ponúknuť, ak hľadáte niečo "repré ". Málo surovín,jednoduchá a rýchla príprava. Nutné pripraviť deň vopred ,aby sa chute dôkladne prepojili. U nás je obľúbená už roky a tak som ju pripravila našej dcérke k dnešným narodeninám

10
porcií
45 minút
príprava
55-60 minút
na 115 °C

Suroviny

Postup

  1. Na papier na pečenie si obkreslíme väčšie tortové dno 4krát. Vyšľaháme bielky do peny a dynamicky, pomaly, za stáleho šľahania prisýpame všetok kryštálový cukor, pokiaľ nemáme tuhý sneh. Rúru zohrejeme na 115 st.C. a sneh rozdelíme na kruhy a rozotrieme.
  2. Pečieme naraz všetky štyri plechy na teplovzdušný ohrev pri 115C tak 55-60 min. Po vychladnutí plátov odstránime zospodu papier. Ide to hladko ,pláty sú krehké, pracujeme opatrne, ak sa nám aj zlomí, nič to,polámané časti sa snažíme poukladať ako puzzle. Na konci sa všetko aj tak prepojí a nebude to poznať.
  3. Pripravíme si štyri nádoby na šľahanie. Do každej nalejeme chladnú šľahačkovú smotanu a ideme na to. 1.nádoba-pridáme smeta fix a pred došľahaním prisypeme 1,5PL nesky,šľaháme do tuha. 2.nádoba-tiež smeta fix a vyšľaháme do tuha.3. to isté, pred došľahaním pridáme 1,5PL kakaa. 4. nádoba ako pod bodom dva. POZOR! Do žiadnej šľahačky nepridávame cukor! Pláty sú až moc sladké sami o sebe. A ideme do finále! Aké jednoduché.
  4. Naspodok je dobre dať najväčší a aj najhrubší plát. Naň rozotrieme kávovú plnku. Preložíme druhým plátom. Mierne pritlačíme. Natrieme čistú bielu plnku. Tu môžeme posypať 1-2 lyžicami posekaných orieškov. Priložíme tretí plát a natrieme kakaovou náplňou. Pritlačíme posledný plát. Celú tortu zhora aj z bokov dôkladne natrieme poslednou bielou šľahačkou. A podľa gusta ozdobíme.
  5. Dnes som servírovala netradične. Neodporúčam !!! Tentokrát sme ani neochutnali....