« Naspäť na tento recept

Anjelská bábovka – bez lepku, bez laktózy, bez tuku verzia na vytlačenie

Aj vy by ste si dali niečo sladké a dobré, ale trochu zdravšie ako klasické dezerty? Tak ste na správnej adrese. Máme pre vás recept na anjelskú bábovku, doslova. Je ľahučká, krásne nadýchaná a na jej prípravu potrebujete len tri základné suroviny – bielky, trochu cukru a trochu bezlepkovej múky NOVALIM Promix PK špeciál. Upečte si zdravú verziu obľúbenej bábovky a dajte nám vedieť, ako vám chutila.

Autor receptu: novalim

Postup receptu

Bielky, polovicu cukru a vodu vyšľaháme do tuha.

Promix PK špeciál, druhú polovicu cukru a soľ preosejeme na jemnom site štyrikrát. Áno, štyrikrát, je to dôležité pre výslednú nadýchanosť bábovky.

Múčnu zmes pridáme do vyšľahaných bielkov a gumenou varechou ju zapracujeme tak, aby neostali hrudky, ale aby sa múka rovnomerne zapracovala do bielkov.

Zmes nalejeme do bábovkovej formy, ktorú nevymasťujeme, ale ju zľahka vysypeme bezlepkovou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút. Po dopečení necháme bábovku vychladnúť vo forme, potom ju pomocou maslom pomasteného noža “oslobodíme” od bokov formy a opatrne ju vyklopíme.

Ak sa nevyhnutne nebránite laktóze alebo tuku, môžete bábovku podávať s kôpkou vyšľahanej šľahačky a s čerstvým ovocím.

Suroviny




35
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist