Anglický Sponge Cake
Autor receptu: katy
Naučila som sa ho v anglicku. Je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Taktiež ho môžete
pripraviť na veľa spôsobov.
6 porcií |
5 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Múku preosejeme a pomiešame s ostatnými ingredienciami.
Mohol by byť problém v múke, lebo oni tu majú múku ktorá je už zmiešaná s kypriacim práškom, ktorá je použitá v tomto recepte. Preto som napísala celý kypriaci prášok a keď tak skúste čajovú lyžičku sódy bicarbóny. Myslím si, že by to nemal byť problém, lebo táto ´kypriaca´múka aj tak nerobí žiadne zázraky. Takže bude stačit klasická hladká múka. Použite malý okrúhly plech na pečenie.
- Keď pridáte kakao, bude kakaová ak nie, bude vanilková :) Najčastejšie ju robím čokoládovú. Rozkrojím ju cez stred a natieram ju malinovým džemom. Ak chcete môžete na vrch spravit polevu ( práškový cukor zmiešaný s citrónovou šťavou ) Najlepší je ešte teplý keď sa podáva so zmrzlinou ;)
- Na tomto obrázku som robila modrú polevu len tak zo srandy, lebo som ju predtým neskúšala a bola som zvedavá.