Anglické rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Milí varecháči a varecháčky, dnes je môj zákusok oblečený slávnostnejšie ako inokedy. Je toto môj 1000-ci recept na Varecha.sk. Som nesmierne šťastná, že som dorazila do cieľa, po ktorom som vždy snívala. Dlhá bola moja púť a každý začiatok cesty má aj koniec. Ďakujem celému tímu Varecha.sk za trpezlivosť so mnou a vám všetkým za láskavé slová, ktorými ste nešetrili a takto mi dávali silu ísť do cieľa.Majte sa radi a buďte k sebe milí.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si najprv biele cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, zmiešala som múku s práškom do pečiva a pridávala som do cesta v malých dávkach. Na plech som si pripravila papier na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Upečený korpus som nechala chladiť na mriežke.
  2. Pokiaľ sa piekol biely korpus, pripravila som si cesto na ružový. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Zmiešala som pudingové prášky s práškom do pečiva a múkou. V malých dávkach som vmiešala do cesta. Cesto som vyliala na plech vystlaný pečiacim papierom a upiekla tak isto na 180 st. 10 min. Upečený uložila na mriežku chladiť.
  3. Pripravila som aj cesto na kakaový korpus. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Zmiešala som múku s práškom do pečiva a kakaom a v malých dávkach som pridávala do cesta. Hotové cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie a piekol sa tiež na 180 st. 10 min. Upečený sa chladil na mriežke.
  4. Pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si jednoduchý krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila som hustú kašu. Ešte do vlažnej som vmiešala maslo a cukor. Vyšľahala som všetko mixérom a pridala som rum. Krém som rozdelila na dve časti a dala chladiť do chladničky.
  5. Na spodok som uložila kakaový korpus. Marhuľový džem som nechala zohriať na horúco a potrela som korpus.
  6. Na džem som natrela polovicu krému.
  7. Na krém som uložila ružový korpus a natrela som ho tiež horúcim džemom.
  8. Na džem som natrela druhú polovicu krému.
  9. Položila som tretí biely korpus. Koláč som uložila do chladničky na noc a zaťažila som ho.
  10. Ráno som urobila z bielej čokolády polevu.Poliala som koláč a dala stuhnúť do chladničky.
  11. Nakrájala som ho na rezy. Prajem vám dobrú chuť.