Ananásové rezy

Autor receptu: 27janka

Varím a pečiem s láskou, baví ma to, vymýšľam recepty zdravé, chutné, aby boli rýchlo hotové. Sú však príležitosti, keď čakáme návštevu, ktorá si nepotrpí na zdravý životný štýl, nepočíta kalórie, chce niečo poriadne, naše klasické. Vtedy si spomeniem na recepty mojej mamy a upečiem niečo fajnové. Naposledy to boli ananásové rezy na rodinnej oslave.

20
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom si vyšľaháme do penista, postupne pridáme vodu, zľahka vmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C 20 minút.
  3. Kým sa pečie cesto, pripravíme si krém. Scedíme ananásový kompót. Šťavu z kompótu rozmiešame so Zlatým klasom a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vychladnutú kašu z ananásovej šťavy.
  4. Upečené cesto rozrežeme po dĺžke na tri časti, necháme vychladnúť. Spodný plát natrieme malinovým džemom, krémom a uložíme druhý plát. Ten natrieme krémom a poukladáme naň na drobné kúsky nakrájaný ananásový kompót. Posledný plát natrieme zvyšným krémom a ozdobíme ananásom a nastrúhanou čokoládou.