Ananásové cannelloni s mliečnou ryžou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Ananás nakrájame na 12 tenkých plátkov. Ryžu zalejeme
mliekom, kokosovým mliekom, pridáme cukor a varíme domäkka. Mlieko prilievame postupne,
pretože ryža potrebuje vždy iné množstvo na to, aby bola
správne uvarená. Necháme vychladnúť. Či je ryža uvarená,
zistíme tak, že zrnko ryže stlačíme medzi prstami a farba
ryže je všade rovnaká, v strede nesmie zostať biela bodka.
- Potom ryžu rozdelíme na plátky ananásu a skrútime do
tenkých roliek. Očistené jahody alebo maliny rozmixujeme
na hustú omáčku, ktorú podľa chuti dosladíme. Odporúčame
precediť cez sitko, aby sme sa zbavili jadierok. Na
tanier najskôr nalejeme studenú omáčku a na ňu cez seba
položíme vždy tri rolky ananásu.
|