Ananásová torta

Autor receptu: danda3

Torta je pre kamáratkinu dcéru k narodeninám, tak dúfam, že bude chutiť.

120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ja som zvyknutá piecť si každý plát zvlášť. Takže tento postup opakujeme 4x. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do tuha, pridáme žĺtky s olejom, prešľaháme a nakoniec na menších otáčkach vmiešame múku + PDP.
  2. Cesto rozotrieme do formy (26 cm) vyloženej papierom na pečenie a na 180 stupňoch pečieme cca 10 minút, treba vyskúšať špajdlou.
  3. Hotovo, pláty sú nachystané.
  4. PRÍPRAVA PLNKY - potrebujeme 1/2l ananásového džúsu, asi 2dl si odoberieme, rozmiešame v ňom pudingové prášky a žĺtka, vlejeme do hrnca, kde sme naliali zbytok džúsu + cukor. Uvaríme hustý krém.
  5. Odstavíme z ohňa pridáme šťavu z jedného citróna.
  6. Puding dáme do väčšej misky, ktorú vložíme ho do studeného vodného kúpeľa. Ešte do horúceho krému pridáme kúsok masla, rozmiešame, aby sa roztopilo. Zbytok pridáme už do vychladnutého krému. Dobre vyšľaháme.
  7. Plnku si rozdelíme na dve časti, jednu necháme bez ovocia a do druhej nasekáme kompótový (za malú misku si necháme na ozdobu) aj kandizovaný ananás.
  8. Šupu, ktorá sa vytvorila na korpusoch pri pečení, odtránime.
  9. A začíname skladať tortu, prvý plát natrieme džemom - môže byť aj ríbezľový a pod.
  10. Teraz dáme plnku s ananásom a rozotrieme, plnku si imaginárne rozdeľte na tri časti.
  11. Prikryjeme druhým plátom, ktorý pokvapkáme šťavou z kompótu, opäť natrieme džemom a potom plnkou. To isté opakujeme aj pri treťom korpuse. Takže plnku s ananásom sme už minuli.
  12. Vrchný plát pokvapkáme zbytkom ananásovej šťavy, natriem džemom, ale naň už dáme plnku bez ananásu. Potrieme boky torty a zbytkom krému dozdobíme tortu.
  13. Teraz je čas na ananásové kúsky, ktoré sme si nechali na zdobenie, ľubovoľne ich na tortu pokladáme a dáme do chladu. Najvyšší čas, lebo plnka sa už začína topiť a to našťastie nie je tak horúco.
  14. Tortové želé si pripravíme podľa návodu, len namiesto vody a cukru dáme ananásový džús, preto želatína nie je taká číra, ale hlavne, že bude chutná. Pomocou lyžice ponalievame na tortu, keďže bola dobre vychladená, tuhla ihneď.
  15. Hotovo! Torta nachystaná na odovzdanie.