Ananásová roláda (fotorecept)
Autor receptu: ywett
túto roládu som spravila, na naše krásne výročie svadby :-)
25 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr vyšľaháme sneh.
- Vymiešame žĺtky s cukrom do penista. Pridáme šťavu a kôru z citróna.
- Postupne pridáme preosiatu múku.
- Opatrne vmiešame tuhý sneh. Ak chcete mať kakaové cesto, pridajte 1PL kakaa.
- Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra -3 stupeň)
- Kompót necháme odkvapkať.
- Do ananásovej šťavy z kompótu, dáme 4 polievkové lyžice detskej krupice (alebo hrubej múky) Vo vodnom kúpeli, uvaríme na hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.
- Maslo vymiešame s cukrom. A vychladnutý krém, primiešame do vymiešaného masla s cukrom a vyšľaháme.
- Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
- Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
- Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier. Natrieme plnkou (trochu plnky si necháme, na potretie vrchu rolády) a ku kraju dáme kúsky ananásu.
- Roládu opäť zavinieme, potrieme vrch zvyšnou plnkou, nastrúhame čokoládu a ozdobíme kúskami ananásu. Alebo sa môže poliať čokoládovou polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Dobrú chuť!
- :-)