Amur na paradajkovo-zeleninovom základe (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Môj muž vyhral v tombole sladkovodnú rybu ktorá sa volá Amur. Je to veľká ryba a tak polovica išla do mrazničky a z polovice som spravila dve rôzne jedlá. Toto je prvé z nich.
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 220 °C |
Postup
- Ja som rybu na noc namočila do mlieka, samozrejme rybu môžete použiť akúkoľvek aj morskú. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie diely, miesto rajčiny a papriky môžeme použiť lečo. Vložíme nadno hlbokého pekáča, osolíme. Nepoužila som olej pretože navrch pôjde slanina a mala som takú mastnejšiu, ale olej by som nepoužila ani tak nakoľko všetko sa bude dusiť.
- Zeleninový základ zalejeme drvenými paradajkami, môžeme použiť aj rajčinový pretlak a ak treba prilejeme vodu tak, aby bola zelenina zaliata
- Navrch položíme rybu, osolíme, okoreníme, preložíme plátkami slaniny, zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry dusiť. Keď je zeleninový základ udusený do mäkka odokryjeme a necháme nech sa povrch ryby pripečie. Podávame zo zemiakmi alebo s cestovinami.