Amorov pokrm alebo Mrkva na cesnaku podľa Ali Babu

Autor receptu: marianne

Ja za ten názov fakt nemôžem xixi,mám ho medzi výstrižkami a chcela som ho vyskúšať.Ak bude problém,prepíšem ho....Píšu,že je to studený zeleninový pokrm,na letné pohostenie k grilovanému mäsu.Najlepšie chutí pripravené deň vopred.... Robila som z polovičnej dávky 1/2 kg mrkve a teraz ľutujem,že tak málo...

Postup

  1. Očistenú a umytú mrkvu olúpeme a nakrájame na hranolky.Uvaríme v osolenej vode len tak 3-4 minútky.
  2. Potom ju hneď namočíme do ľadovej vody na minútku,aby si zachovala farbu.
  3. ...a necháme odkvapkať...
  4. Do hrnca vylejeme víno,olej,olúpaný cesnak a predvarenú mrkvu. Osolíme,okoreníme a mrkvu chvíľu podusíme,nie však do mäkka.
  5. Vývar s casnakom zlejeme a odložíme.Pridáme tam ešte ocot,soľ,rozotretý cesnak,korenie,kôpor,rascu,petržlen.vňať,pálivú papriku....
  6. Vložíme mrkvu,dobre premiešame a necháme aspoň 6 hodín v chlade...
  7. Uvarené podľa tohoto výstrižku:
  8. Ugrilujeme kúsok mäska...alebo aj nie,môžeme jesť aj ako vegánské jedlo...