Americká pizza
Autor receptu: 2010
Talianska pizza je skromne jedlo len tak zopar ingrediencii na tenkom ceste. Ale to bolo v tedy, ked boli vsetci chudobny v Taliansku, potom prisli do krajiny prebytkov a zbohatli a rozhodli sa, ze pizza je moc uboha. Co tam zopar ingrediincii? Mame penazi dost zacneme ako marinara s krevetami a chobotnicami a vsak sme v Amerike tak tam
pridame aj dobry steak (mozeme si to dovolit a mame radi New Orleans, tak tam dame
cajun sunku a zopar chillies a zakoncime dobrou majonezou a citronom.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 250 °C |
Postup
- To je len vzorka , kazdy si da surovin podla svojej penazenky ..
Pizza base( zaklad) kupime americku to je hruba ( alebo si upecieme sicilsku hrubu ) alebo si spravime cesto podobne ako slovensky kolac, maslom nesetrime. Tym ze je hrube, dame najpr predpiect, lebo sa nam to vsetko prebori do cesta.
- Stedro natrieme cesto pizza paradajkovou omackou ako Cosco specialna tazka ako Angela Mia. Riadne to posypene talianskymi susenymi bylinkami. Zobereme za hrst struhanej mozzarelly a stedro rosypeme. Vzdy je este treba pridat trochu miestenho syru ako cheddar na chut. Dakde este pridaju treti na chut ako emental.
- -Kedze sa nam paci juh ameriky, tak si poukladame na drobno nakrajanu pikantnu sunku cajun a chilly papricky nakladanez mexika.
Na to si pekne poukladame pekne velke tygrie predvarene krevety (ziadne mrazene malicke) a medzi ne si dame male nakladane chobotnicky.
- Aby sme to zakoncili, zoberieme na tenko nakrajany kvalitny steak ako T bone. A poukladame.
Dame piect to horucej rury, ale najlepsie do pizza pece lebo toho mame moc vela.
Vyberieme a este co by bola pizza bez dobrej majonezy ako McCormick a troskou jarnych cibuliek, pekne ozdobime.
A nesmieme zabudnut na citron