Americká anjelská kávová torta (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Tento recept mám z krásnej knihy Dezerty a cukrovinky od Mary Berryovej, ktorú som dostala ako darček už veľmi, veľmi dávno, ale stále si mám z nej čo vyberať. Aj tento recept som už robila niekoľkokrát, pretože je veľmi jednoduchý a veľmi chutný. Je iba z vaječných bielkov a bez tuku.Chrumkavé nahrubo opražené mandle s kávovou polevou dodávajú ľahkému koláču lahodnú chuť a vôňu. Samo cesto obsahuje len veľmi málo joulov.
16 porcií |
60 minút príprava |
35-40 minút na 190 °C |
Postup
- Rúru vyhrejeme na 190st.C. V malej miske zmiešame preosiaty práškový cukor a múku a odložíme. Elektrickým šľahačom do husta ušľaháme bielky s instantnou kávou a tatárskou omáčkou. Po dvoch lyžiciach pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sa cukor nerozpustí a hmota nie je hustá.
- Nakoniec vareškou zľahka vmiešame pripravenú zmes múky a cukru.
- Zmes vylejeme do nevymastenej bábovkovej formy s priemerom 25cm alebo do 3,5l formy.
- Pečieme 35-40 minút, kým cesto nie je na dotyk pružné. Necháme vychladnúť. Širokým nožom opatrne uvoľníme z formy a vyklopíme na dezertný tanier.
- Pripravíme si kávovú polevu : v menšej miske rozmiešame kávu s takmer vriacou vodou a pridáme cukor. Miešame, kým sa cukor nerozpustí.
- Mandle si opražíme a potom nahrubo posekáme.
- Korpus na dezertnom tanieri potrieme kávovou polevou a posypeme mandľami.